Tízéves gyerek nyerte a tornacipő-bűzbajnokságot

MTI
MTI
2004.03.17. 17:08
Egy tízéves gyerek győzött az Egyesült Államok idei tornacipő-bűzbajnokságán. A bűzviadalnak Montpelier városa adott otthont. A döntő 90 percig tartott, ebbe már csak kilenc versenycipő jutott be. A zsűri alapos szimatolgatás után egyértelműen Daegan Goodman lábának eredményét tartotta a legbüdösebbnek. Mivel Goodman még csupán 10 éves, nagy jövő előtt áll.

A fiúcska egyébként cipője szagedzéséhez nem használt semmi különleges fortélyt. "Csak felhúzom, sportolok benne és jól beleizzad a lábam" - árulta el műhelytitkát a bűzbajnok. Egy másik döntős, a 11 esztendős James Melton kerékpározásnak köszönheti, hogy beverekedte magát a legbüdösebb cipőjűek közé. Ő arra esküszik, hogy a lábverejték mellé kosznak is kell kerülnie a cipőbe, s ezek egyvelege teszi aztán igazán penetránssá a lábbelit.

A szagviadalt, amelynek pontos neve Rohadt Tornacipő Bajnokság, immár 29 éve rendezik meg Montpelierben, és már vagy 15 esztendeje egy lábizzadásgátlót is gyártó kozmetikai cég szponzorálja. A versenyen amúgy nem csak a szag számít, hanem a külcsín is: mennyire lestrapált a versenycipő.

Az idei bajnok egyebek közt 500 dollár értékű értékpapírt kapott, továbbá 100 dollárt, hogy vegyen magának egy új tornacipőt, meg nagy figyelmet.