Gondoskodni óhajt nagyanyjáról az a 25 éves indiai férfi, aki 80 éves nagyiját vette feleségül - jelentette a brit hírügynökség. "Úgy éreztem, mivel öreg már, több gondoskodásra van szüksége, és mint férje, többet törődhetek vele, mintha csak az unokája lennék" - mondta Nárájan Biszvasz, az ifjú férj, aki mellékesen egyetemre jár, műveli a rizsföldjét, ráadásul tanít is.

A nagyi - akinek első hites ura 30 éve hunyt el - állítása szerint boldog fiatal férje oldalán, aki hagyományos hindu szertartás szerint vette el aráját a Kalkuttától mintegy 150 kilométerre fekvő Pancspara faluban. "Valaha én magam tápláltam cumisüvegből, most pedig ő gondoskodik róla, hogy meglegyen a betevő falatom öreg napjaimra" - örvendezett Premodasz Biszvasz, akinek a homlokán ott virít a piros pötty, amely a hindu feleségeknek kijár.

Noha közeli vérrokonok között tilos a házasság, a helyi hatóság nem tervezi, hogy eljárást indít a házaspár ellen. "Nem érkezett rájuk panasz, és a templomi szertartás után férj-feleségként élnek együtt. A családjuk is elfogadta a dolgot" - közölte Dilip Dasz helyi kormánytisztviselő a brit hírügynökség képviselőjével.

Indiában furcsább dolgok is megesnek: tavaly júniusban például Kalkutta közelében egy 9 éves kislányt adtak feleségül egy kutyához, miután egy pap meggyőzte a gyermek szüleit, hogy a nász távol tartja majd tőlük az ördögöt.