A németek gyakran megcsalják partnerüket

MTI
MTI
2004.03.22. 15:58
Egy tanulmány szerint a németek évente átlagosan 120 alkalommal szeretkeznek, de távolról sem mindig a saját partnerükkel. A német párkapcsolatokban nem jelent kivételt a félrelépés - derül ki a Durex Local Report 2004 című tanulmányból. Az óvszereket gyártó cég megrendelésére készült felmérés szerint minden harmadik német már megcsalta egyszer partnerét, és ezen a téren nem nagy a különbség a nemek között: a nők 36 és a férfiak 30 százaléka hűtlenkedett már legalább egyszer.

A felmérés során több mint tízezer németet kérdeztek szexuális életéről. A tanulmányból kitűnik: az "élettapasztalat növekedésével" növekszik a félrelépés valószínűsége. Így például 35 éves korára már minden második német megcsalta a partnerét. És ez nem csoda, mivel minden harmadik elégedetlen a szerelmi életével.

Többségük (45 százalék) több spontaneitást és a kísérletezés iránti nagyobb nyitottságot kíván (43 százalék) magának. A németek 38 százaléka fantáziadúsabb szexet szeretne. A férfiak 37 százaléka számára pedig a megoldás egyszerű: ők egyszerűen több szexet szeretnének.