Öregedő kutyusok számára nyitottak sétateret a kaliforniai San Clementében. A nyugdíjas korú kutyusok játszóterét a helybéli kutyatartók szövetségének kezdeményezésére alakították ki alig fél évvel azután, hogy a San Clemente-i városi hatóságok 275 000 dolláros költséggel hatalmas kutyafuttató hoztak létre a város 3000 bejegyzett ebe számára. A településen ugyanis ez az egyetlen hely, ahol a kutyatulajdonosok póráz nélkül levegőztethetik kedvenceiket.

A kutyapark megnyitása után az ebtartók közül sokan felvetették: mit ér a póráz nélküli futkározás lehetősége annak a kutyusnak, amely már csak sétálgatni akar szerető gazdája közelében. Az idősebb kutyák már nemigen őrülnek meg, ha leveszik róluk a pórázt, nem szaladnak esztelenül egy másik kutya után. Leginkább sétálgatni szeretnek, vagy ülni, és feküdni a hűvösben. Ezért döntöttek úgy, hogy a városi vezetés által létrehozott óriásfuttatóval éppen szemben, külön parkot nyitnak az izgalmakat kerülni akaró, szemlélődő életmódra vágyó, vénülő kutyusok számára.

A 15 éves Taz például emberi mértékkel mérve már 105 éves volna, egy autóbalesetben öt éve tíz helyen is eltörtek a bordái - mondja a gazdája. "Már nem hall, és nem is lát jól. Amikor elvittem az másik kutyaparkba, kedvetlenül félrevonult a rohangáló, többi kutya elől. Talán a kortárs kutyusok között sem csinál sokkal többet, de legalább nem löki fel egy izgatott rotweiler" - tette hozzá.