A zuhany és az önbarnító spray sajátos elegye a napzuhany, amely egyre elterjedtebb divat lesz a barnulni vágyók körében. A napzuhanyt úgy kell elképzelni, mint egy álló szolárium és egy zuhanyfülke keverékét. Az Amerikából indult, de ma már Európában is igénybe vehető szolgáltatás lényege, hogy egészen pici lyukú "zuhanyrózsákból" önbarnító sprayt fújnak a villámgyorsan lebarnulni vágyó hölgyek és urak testére.

Állítólag nem ártalmas, mert ma már az önbarnító szerek sokkal kevésbé terhelik meg a bőrt, mint a 10-15 évvel ezelőtti készítmények. Különösen azok szeretik, akiknek nincs idejük vagy kedvük szoláriumozni, amelyről újabban elterjedt, hogy több szempontból veszélyes. Jó néhányan azért sem szeretik a szoláriumot, mert még az álló fajtában is klausztrofóbiás érzésük van. A pár perces napzuhany ugyanakkor nem öregíti a bőrt, ráadásul új testápolók garmadáját árusítják mellé, ami jó üzletet jelent a kozmetikai iparnak.

Ami pedig nem mellékes: egyenletesen barnít, míg a házilag felkent önbarnítókat ritkán sikerül foltmentesen magunkra varázsolni.