Hajdan a japán császári udvar lakomáinak egyik fénypontja volt a "niotai mori", amikor a hagyományos nyershalas étket, a szusit egy meztelen lány testén szolgálták fel. Kínában nem vált be ez az ötlet - legalábbis a hivatalos szervek szerint. Nem sokkal azután, hogy Kunming városában megnyitottak egy ilyen szolgáltatást kínáló éttermet, a helyi hatóságok rögtön be is tiltották.

Pedig Li Ai-ling, az étterem tulajdonosa még enyhített is a japán módin. Az asztalként szolgáló lányok, többnyire zsebpénzhiányban szenvedő diáklányok, nem voltak teljesen meztelenek: testüket vékony gézfátyol borította, testük legintimebb pontjait pedig kagylók alá rejtették. A helyi lapokban megjelent cikkek azonban a reklámhatás helyett botrányt váltottak ki, számos olvasó a tevékenység "szexista" jellegére hívta fel a figyelmet. Végül azonban nem az erkölcsrendészek, hanem a kunmingi egészségügyi hatóságok tettek lakatot az étteremre, arra hivatkozva, a lányok nem rendelkeznek a kínai vendéglátóiparban szükséges egészségügyi bizonyítványokkal.

Li azonban nem hagyja magát. Több száz tiltakozót tudhat maga mögött, nem is szólva azokról, akik már előre asztalt foglaltak nála. "Nem hittük volna, hogy ennyire hangos és ellentmondásos reakciók kísérik az étterem megnyitását - nyilatkozta a tulaj - pedig nem volt más szándékunk, mint a japán kultúra terjesztése."