Éhségsztrájkba kezdett Németországban egy túlsúlyos cica, amelyet eddigi gazdája - körülményei megváltoztával - kénytelen volt átadni egy berlini állatmenhelynek. A cica azonban itt már nem kapta meg az otthon megszokott mennyiségű, ízletes húsadagját, ezért úgy döntött, egyáltalán semmit sem eszik.

A Mikesch névre hallgató, hatesztendős kandúrt idős gazdája eddig naponta mintegy két kilónyi darált hússal kényeztette, így a cica súlya megközelítette a húsz kilót, ami többszöröse a normálisnak. Gazdája azonban már magát sem tudta ellátni, ezért bevonult egy idősek otthonába, a cicát pedig egy állatmenhelyen helyezte el. Mikesch olyan kövér volt, amikor a menhelyre került április elején, hogy négy lépésnél többet nem tudott megtenni anélkül, hogy a kimerültségtől össze ne rogyott volna, képtelen volt mosakodni, és szívelégtelenséggel küszködött.

A menhely dolgozói ezért - saját érdekében - azonnal súlycsökkentő diétára fogták, Mikesch azonban nem értékelte a jó szándékot: amikor rájött, hogy nem kapja meg a szokott mennyiségű és minőségű ételét, dacból teljesen beszüntette az evést.

Most a menhely egyik dolgozójánál lakik, mert abban reménykednek, hogy a családias légkörben talán sikerül elnyerni az állat bizalmát, és visszaszoktatni őt az evésre, valamint a normális adagokra.