Az egyik legkedveltebb újdonság az idei ágyneműdivatban az úgynevezett "Body Lotion" paplan, amelyik több mosás után is megőrzi kellemes illatát.

A technológiai változások az ágyneműdivatban is egyre gyorsabban követik egymást: a gyártók minden évben igyekeznek kirukkolni valami újdonsággal. A legújabb ötlet, amelynek vélhetően nagy lesz a sikere, az illatosított paplan. Ennek az anyaga pamut, amelyik egy újfajta technológiai eljárás révén illatanyaggal van átitatva, még kellemesebbé téve az alvást. Az illatanyag a mosást is bírja - akár 100 fokon is - ám ez esetben érdemes semleges illatú öblítőt használni, hogy ne üsse egymást a két illatkompozíció.

A hazai paplan- és párnagyártók eddigi slágertémája főleg az allergia, illetve annak kivédése volt. Van, aki a poratkára, van aki a tollra, más a gyapjúra allergiás, ezért van, aki akkor is műszállal töltött párnát és paplant kénytelen használni, ha tudja, hogy a természetes töltet egészségesebb, és nagyobb komfortérzetet biztosít. E tekintetben is van újdonság: az Actigarddal kezelt paplan, párna és mágneses ágybetét huzatanyaga a gyártók szerint különleges védelmet nyújt az atkák és egyben a kellemetlen szagok ellen.