San Francisco címlistaként árulja a melegek adatait

Reuters
Reuters
2004.04.14. 11:03
San Francisco idén év elején engedélyezte a melegek házasságát, jókora felháborodást keltve ezzel a közvéleményben. A napokban viszont arra derült fény, hogy a frissen házasodott párok adatait a polgármesteri hivatal címlistaként értékesíti. "Nem látunk ebben semmi kivetnivalót" - nyilatkozta a Reutersnek a város polgármestere, Gavin Newsom - "ezek nyilvános adatok, úgyhogy pénzzé is tehetőek."

A polgármester februárban engedélyezte a melegházasságokat, és amíg következő hónapban a Kaliforniai Legfelsőbb Bíróság be nem szüntette ezt a gyakorlatot, több mint 4000 azonos nemű pár lépett frigyre náluk.

A lista olyan cégek számára lehet érdekes, akik elsősorban a homoszexuális közösséget célozzák meg termékeikkel és szolgáltatásaikkal. Ugyanakkor problémát jelenthet, hogy a lista jópár szereplője esetleg nem örül a nyilvánosság kitüntető figyelmének.

A címlistákat a polgármesteri hivatal 65 dollárért árulta, de Newsom szerint egyelőre csak páran vásárolták meg: "Nem ezekből a listákból akarunk meggazdagodni. Csak azoknak szerettünk volna könnyíteni a helyzetén, akik egyébként több száz dollárt kellene ráköltsenek ezeknek az adatoknak az összegyűjtésére."