Az Ausztráliában állatoknak adható legmagasabb bátorságéremmel tüntették ki a Lulu névre hallgató, négy éves, félszemű kengurut. Hét hónappal ezelőtt ugyanis a kenguruhölgy az utolsó pillanatban megmentette gazdája életét. Len Richards gazdálkodóra rádőlt egy súlyos fa háza udvarán, s nem sokkal ezután talált rá Lulu.

A kenguru, látva, hogy gazdája tehetetlenül fekszik a földön, sietve a házhoz ügetett és kopogott a bejárati ajtón. A szerencsétlenül járt férfit a helyszínre érkezett unokaöccse szabadította ki rabságából. Lulu az első kenguru, amelyet hőstettéért kitüntettek azóta, hogy hat év kiosztják az Állatokkal Való Kegyetlenkedés Ellen Küzdő Királyi Társaság (RSPCA) által alapított magas kitüntetést.

Richards évekkel ezelőtt fogadta be Lulut. Az anyja autóbaleset következtében pusztult el, de erszényében a bébi túlélte a balesetet. Az egy méter magasra megnőtt állat szabadon ugrándozik a környéken. Minden este hat óra tájban kopogtat a ház ajtaján és kéri a neki kijáró kekszet, sőt, ha hideg az idő, bemegy a házba és leül a kandalló elé.