Verőlegények kényszerítették ki, hogy egy madridi színház félbeszakítsa egy antiklerikális színdarab előadását. Két férfi "Éljen Jézus Krisztus!" felkiáltással rohant fel a színpadra, röviddel az előadás kezdete után, és durván ütlegelni kezdte a színmű szerzőjét, Inigo Ramirez de Harót és szereplőjét, Fernando Incerát. A nézők közül többen a bántalmazott művészek segítségére siettek, de nem tudták megakadályozni, hogy azok súlyos sérüléseket ne szenvedjenek.

A színdarab már pusztán címe (Me cago en dios - Tojok az istenre) miatt is óriási botrányt kavart a spanyol fővárosban. Madrid tartomány kormányfője, Esperanza Aguirre levélben fejezte ki tiltakozását, mondván, hogy "a színdarab címe a legmélyebb érzelmeiben sérti meg a madridiak többségét". A sors furcsa fintora, hogy a konzervatív politikusnő a szerző egyik sógornője.

A vitatott színdarab valójában egy monológ, amely az uralom és az elnyomás eszközeként mutatja be a vallást. A művet már előadták New Yorkban és Mexikóvárosban is. A vasárnap estére tervezett utolsó madridi előadást a művészek sérülése miatt lemondták.