Ártatlannak vallotta magát egy New York-i bíróság előtt az a nő, aki öt bankot rabolt ki rövid idő alatt brooklyni otthona közelében, azt hangoztatta ugyanis, hogy a pénz nem saját céljaira, hanem beteg macskája gyógyításának költségeire kellett.

A 44 éves Catherine Kaczanowski, akit a múlt hónapban vett őrizetbe a rendőrség, a bíróság előtt azzal védekezett, hogy bűnös akcióit akkor kezdte, amikor kiderült, hogy Smoochie nevű cicájának rákos daganata van, és életben maradása érdekében sürgős műtétre van szüksége. Mint mondta, rettenetesen elkeserítette a kóbor kiscicaként három évvel ezelőtt magához vett Smoochie betegsége, és az a tény, hogy nem volt pénze a kezelés költségeire.

A bankrablás gondolata újsághírek olvasása nyomán merült fel benne. Sok sikeres bankrablásról olvastam az elmúlt időszakban, és ez adta az ötletet - mondta. Catherine Kaczanowski, aki összesen 7500 dollárt rabolt össze a cica műtétjére minden egyes akciója során "Senkit sem akarok bántani" szövegű cédulát csúsztatott a tisztviselők elé.

A hatóságok a nő mentegetőzését nem méltányolták, és a bankrablót átadták a bíróságnak.

A cica szempontjából egyébként az ügy kedvező fordulatot vett, mert - mint a The New York Post című lap jelentette - Smoochie-t végül is megoperálták, a műtét sikeres volt, és a macska most gondtalanul lábadozik.