A norvég Nord-Troendelag rendőrségének szóvivője, Lars Letnes elmondása szerint vasárnap hajnali egy órakor érkezett be hozzájuk egy segélykérő hívás. A diszpécser megpróbált beszélni a hívóval, de csak "hörgő és ugató hangokat" hallott a vonal másik végén. "Aggódtak, hogy valaki talán segítséget próbál kérni, de olyan állapotban van, hogy már beszélni sem tud" - fogalmazott a szóvivő. A rendőrség ezért úgy döntött, kiszáll a helyszínre, ahol egy békésen alvó családot találtak - valamint egy négyhónapos kutyakölyköt. A kis Raiának szerencsére semmi baja nem volt, a hörgés és az "ugató hangok" egyszerűen csak kutya voltából adódtak.

"Csak ő hívhatta a számot, egyedül ő volt ébren" - mondta el a kutya gazdája, a 24 éves Aleksandar Elden, aki azt is elmondta, hogy a kiskutyát a telefon közelében heverészve találták.

A rendőrség szerencsére humoros oldaláról fogta fel az esetet: "A jelentésünk szerint a kutyának szemmel láthatóan nem voltak fájdalmai, ezért valószínűleg csak félretárcsázott."