Az antibébi tabletták szigorú szedetése ellenére is terhes lett egy gorillahölgy az Egyesült Államokban, és lehet, hogy a fiától. Merah, a St. Louis-i állatkert nagydarab gorillakismamája több olyan kérdést is felvet, amelyekre gondozói nemigen tudnak válaszolni. A 35 éves asszonyság, hogy ne kerüljön áldott állapotba, minden áldott nap megkapta fogamzásgátlóját joghurtba és mézbe keverve. Azon túlmenően, hogy a gondos terhesség-megelőzés nem járt sikerrel, az is rejtély, hogy melyik állat lehet az apa.

Az állatkert a túlnépesedés és a beltenyészet kialakulásának megakadályozása végett szabályozza a gorillák szaporodását. Merah terhességében feltehetően 8 éves fia, Suga a ludas: vagy kidöntötte, vagy felhörpintette anyja helyett egyik nap az antigorillabébi-koktélt.

A fogantatás hogyanjánál azonban fontosabb lenne tudni az apa kilétét - magyarázzák az állatkert tudósai. Csak remélik, hogy a remek génű, 40 éves Junior termékenyítette meg a hölgyet, nem pedig közös fiuk, Suga... "Az anya-fiú szexkapcsolat szokatlan mind a vadonban, mind fogságban" - hangoztatják.