Állandó részegsége miatt távolítottak el a bírói székből egy bírót az Egyesült Államokban, jóllehet megválasztói - nagyrészt - így is elégedettek voltak vele.

Előfordult, hogy Monty L. Doggett ittassága miatt el se tudta olvasni azokat a letartóztatási parancsokat, amelyeket maga adott ki. Volt, hogy még négykézláb se tudott távozni a tárgyalóteremből, és az őröknek kellett kitámogatniuk. Jó párszor saját részegsége miatt kellett saját magának elnapolnia tárgyalásokat.

Az italt nem bíró bíró mindezek ellenére nem tartja méltányosnak ítéletét - mármint hogy a louisianai legfelső bíróság egyhangúlag kizárta a bírói testületből. Védekezésül azzal hozakodott elő, hogy amikor legutóbb újraválasztották, az emberek már jó ideje tudtak alkoholgondjairól, ám nem törődtek vele, azzal együtt is megfelelőnek találták a posztra.

Doggettnek még van némi esélye, hogy egysezr visszakerül a bírói székbe: az ítélet ugyanis csak öt évre fosztotta meg hivatalától, ám mielőtt "visszafoglalná" helyét, alkalmassági vizsgálatra kell jelentkeznie az állam legfelső bíróságánál, méghozzá józanul.