Magyarországon 1 százalék körüli a háztartások szárítógéppel való ellátottsága, amíg ez az arány 20-30 százalék körül mozog számos nyugat-európai országban - hangzott el a világ legnagyobb háztartási gép gyártójának szerdai sajtótájékoztatóján.

"A szárítógéppel nem rendelkezők fele ruhaszárító állványon szárítja a ruháit valamelyik szobában és csak kevesen használnak fregolit" - állapítja meg az cég felmérése. "Vannak akik az erkélyen, mások a kertben teregetnek. A teregetés a nemszeretem háztartási munkák közé tartozik. Sokan nem kedvelik a szobáknak a teregetés miatt felszökő páratartalmát, másokat a fregolin száradó holmik látványa zavar."

A felmérésből az is nyilvánvalóvá vált, hogy az emberek többsége keveset tud a szárítógépekről és azok is általában tévhitek. Csupán néhányan tudták, hogy a forró levegő nemcsak szárít, de fertőtlenít is. A szárítógép gyakorlatilag feleslegessé teszi az öblítő használatát. A kertben, az erkélyen, az udvaron szárított holmikra rászállnak a pollenek, míg azokat - a szösszel együtt - a forró levegőt áramoltató gép leszedi a ruhákról.