Sárgarépalé, amennyit csak akarunk, nyers zöldség, gyümölcs, némi tészta. De tilos minden állati termék, kivéve a méz. Ez az alapja annak a "bibliai diétának", amelynek hirdetője egy kaliforniai baptista lelkész.

George H.Malkmus tiszteletes, aki nemcsak híveinek lelki üdvére, hanem testi egészségére is gondol, az Egyesült Államokban hamar népszerűvé vált könyvében úgy vélekedik, hogy az általa ajánlott diétát Isten már a Teremtés idején leírta. "Meg kell tanulnotok elutasítani a Sátánt úgy, hogy fizikumotok méltó legyen a Szentlélekhez" - idézi szavait a római La Repubblica című lap. A tiszteletes harcot hirdet az új évezred romlott életstílusa ellen az étkezésben is, amely természetesen a Gonosz megnyilvánulása.

Az amerikai Hallelujah Diet szövetség, amelynek Malkmus tiszteletes is tagja, honlapján így ír a bibliai diétáról: "Az Úr mindent megadott nekünk, amire szükségünk volt az Édenkertben: gyümölcsöt, magvakat, vizet. Minden más felesleges". Szemben a sokféle, agyonreklámozott diétával az ő titkos fegyverük a hit.