Szövetséget hoztak létre egy eldugott észak-indiai vidéki körzetben azok a férjek, akik úgy érzik, hogy asszonyaik "elnyomják őket". Az Asian Age című lap jelentése szerint az Uttar Pradesh indiai szövetségi államban lévő Balrampur városában alapították meg az új szervezetet, miután az érintett férfiak, akik gyakran találkoztak egy klubban, ráébredtek, hogy sorsuk hasonló.

"Valamennyien hasonló megpróbáltatásokat éltünk át, de nem szóltunk, mert úgy gondoltuk, hogy ha kiderül, ez rombolja férfiúi imázsunkat" - mondta el a lapnak az egyik alapító tag.

Egy autóalkatrész-árus például amiatt csatlakozott a férfi-érdekvédelmi szervezethez, mert felesége megkaparintotta minden jövedelmét és minden alkalommal, amikor barátaival akart találkozni, valósággal koldulnia kellett tőle némi zsebpénzt.

Egy másik tag arra panaszkodott, hogy amikor hazaért a munkából, felesége átadta neki csecsemőjüket, ő maga pedig a tévé elé ült. "Ha azt mondom neki, hogy fáradt vagyok, jelenetet csinál, a szomszédokat hívja tanúnak és sírva panaszkodik nekik arról, hogy zaklatom. Ha békességet akarok, nekem kell foglalkoznom a gyerekkel".

A lap a többi példát az olvasók fantáziájára hagyta.