Az ötvenéves Shane Shafert tavaly november végén, a Hálaadás ünnepén kerítette először hatalmába a kellemetlen jelenség, majd újév után elhatalmasodott rajta. A férfinek pár éve már volt egy agyvérzése, az orvosok szerint elképzelhető, hogy ennek utóhatása lehet a különösen hosszasan jelentkező tünet. Különbjöző vizsgálatok után döntöttek úgy, hogy megpróbálják a férfi mellkasába beültetni az úgynevezett bolygóidegi stimulátort, ami jelentős javulást idéz elő agykéregsérülést szenvedett epilepsziás betegeknél.

A texasi pár egyébként tavaly májusban kötött házasságot, szándékosan a férfi első agyvérzésének első évfordulójára időzítették az ünnepi eseményt, hogy a szerencsétlen dátumot örömünneppé avassák. Akkor még nem tudták, hogy az első szélütést további kettő követi majd, s az együttélés kezdete után fél évvel a házasélet örömei helyett minden percüket a családfő ritka betegségének zajos tünetei fogják lefoglalni.

Shafer a múlt heti műtét óta kissé érdesebb hangon beszél mint korábban, de tud enni, aludni, folyamatosan meséli megpróbáltatásait, és akkor csókolja meg ifjú hitvesét, amikor kedve támad rá.