Csak macskamosdást végez, vagyis nem zuhanyozik és nem fürdik a franciák csaknem 4 százaléka - derült ki az angol-holland érdekeltségű Unilever cég felméréséből.

A megkérdezettek 71 százaléka legalább egyszer zuhanyozik naponta, a 65 évnél idősebbek körében azonban csak 40 százalék áll minden nap a tus alá. A közvélemény-kutatásban részt vevők 3,8 százaléka jelentette ki, hogy sem zuhanyozni, sem fürdeni nem szokott.

Hét közben 87 százalék inkább a tusolást választja, mint a fürdőkádat. A szertartásos fürdőzést a hét végére időzíti a franciák egyharmada. A 18-24 éves korosztály viszont hét közben a fürdést kedveli: kétszer annyian választják közülük a fürdőkádat, mint a felmérésben részt vevők átlaga, de a fiatalok körében is csak 14 százalék fürdik naponta fürdik.

Az összes megkérdezett 86 százaléka szerint a fürdőszoba a lazítás helyszíne; a hölgyek 90 százaléka állítja, hogy ott frissül föl. Ami a felszereltségét illeti: a francia háztartások 79 százalékában található fürdőkád, 54 százalékában zuhanyozó.