Beteg kambodzsaiak ezrei egy csodatévőnek tartott tehén nyelvéhez fűzik minden reményüket: naponta mintegy négyszázan keresik fel az állat gazdáját, hogy gyógyító erővel bíró tehenével végignyalassák testüket.

A 13 hónapos, hófehér, Preah - vagyis isten - nevű tehén azóta áll "csodadoktor" hírében, hogy állítólag kigyógyította krónikus betegségéből a gazda feleségét. A tehén 15 eurócentnek megfelelő összegért négyszer megnyalja a beteg által kijelölt testrészt

A betegeket az sem riasztja el, hogy az esős évszakban alig járható úton kell eljutniuk a csodatehénhez. Akadnak, akik vizet vagy füvet visznek magukkal, abban bízva, hogy ha az állat nyelve érinti azokat, gyógyító erővel fognak bírni.

A tehén első páciense egy 72 éves asszony volt, aki látási zavarokkal küszködött, de négy nyálas kezelés után teljesen visszanyerte látását.

A gazda a tehén szülőhelyének tulajdonítja a varázserőt. A tehén ugyanis olyan vidéken látta meg a napvilágot, ahol állítólag jóval előtte egy olyan szarvasmarha élt, amelynek a buddhisták varázserőt tulajdonítottak.