Iszappocsolyába ragadt egy összezavarodott idős amerikai turista a bajor erdővidéken, miután egy 90 éve elavult útikönyvből próbált tájékozódni - adta hírül a német rendőrség.

A szorult helyzetbe keveredett 79 éves férfi bérautóját végül egy arrajáró farmer traktorja rántotta ki az iszap fogságából és irányította vissza a civilizációba. Az idős úr két arrajáró rendőrtől kapott további eligazítást, akiknek váltig állította, nem érti, hogyan történhetett vele ilyesmi, amikor pontosan követte az útikönyv utasításait.

Eleinte rendőrök sem értették az esetet, de amikor a bácsi megmutatta nekik a "Csodálatos Bajorország" című kiadványt, fény derült a rejtélyre: az útikönyv volt elavult, lévén az I. világháború évében, 1914-ben adták ki.

"Azt állította, hogy gyerekként újra és újra elolvasta, és mindig is szerette volna meglátogatni az ott emlegetett helyeket." - mondta el az esetről a rendőrségi szóvivő. "De aztán a Gazdasági Világválság, a háborúk, később pedig a családalapítás és a munka egész eddig nem tette lehetővé, hogy külföldre utazzon."