horoszkóp

Úszó delfinkórház cirkál a skóciai partoknál

MTI
MTI
2004.07.13. 09:04
Partra vetett delfinek gyógyítását és mielőbbi vízre segítését szolgáló hajó cirkál mostantól a skóciai partok mentén - közölte Londonban a Cetkutató -és mentő egység (CRRU) nevű jótékonysági szervezet. Mint Kevin Robinson, a CRRU illetékese elmondta, a Nagy-Britanniában első delfinambulancia létrehozásának célja az, hogy mihamarabb felkutassák, kezeljék és újra szabadon engedjék a parton rekedt ceteket, illetve delfineket.

"Amikor ezek az állatok partra vetődnek, az a legfontosabb, hogy a lehető legrövidebb időn belül megtaláljuk őket, ehhez azonban olyan vízi jármű szükséges, amely képes gyors megközelítésükre. Az új úszó delfinkórházzal elérhetjük a legnehezebben megközelíthető helyeket is" - tette hozzá Robinson.

A jól felszerelt kórházhajón csörlők, hordágyak, légágyak mellett a legkorszerűbb állatorvosi felszerelések állnak a személyzet rendelkezésére.

A CRRU évente mintegy 300 esetben kap értesítést arról, hogy partra vetett, illetve sérült delfint vagy bálnát láttak a brit partokon. A partra vetődő cetek többségét, mintegy 60 százalékát a skóciai partvidéken észlelik.