Az elárvult kisfókáknak nyitott bölcsit Tanja Rosenberger néhány önkéntes segítségével. Soha nem volt ugyanis még annyi anyátlan kisfóka mint az idén, mert világra jöttük időszakában, május és június hónapban heves viharok szakították el az újszülött fókákat anyjuktól az Északi-tengeren.

Jelenleg 58 fókabébi szorong a medencében, az első hatot néhány nappal ezelőtt bocsátották szabadon, miután elérték már a szükséges 25 kiló súlyt. A bölcsődei gondozás nélkül nem lett volna esélyük a túlélésre, mert még nem voltak képesek maguknak halat fogni a nyílt tengerben - mondja a biológus Tanja.

Nem könnyű felnevelni a kis fókákat. Napjában ugyanis hatszor kell megetetni őket, kezdetben tejjel, azután pedig heringlevessel, amelyet gumicsövön át juttatnak a szájukba. Az utolsó szakaszban azután már maguk halásszák ki a vízből az élelmet.

A fókabébik felnevelése mellett más komoly munka is hárul Tanjára és segítő társaira, például a különböző egyetemekkel együtt folytatott kutatások, amelyeknek során vérvizsgálatokat és magatartás-tanulmányokat is végeznek az állatokon.