Orosz szuperlényeket keresnek

MTI
MTI
2004.08.11. 13:13
"Képesek-e önök kisujjukkal elmozdítani egy háromtonnás teherautót, kiegyenesíteni a patkót, vagy egy szeget megcsomózni? - ha igen, jelentkezzenek a "Szupermen 2004" versenyre!" - hirdeti pályázatát a Komszomolszkaja Pravda című orosz napilap.

Az újság az egész országban keresi a kiemelkedő fizikai adottságokkal rendelkező embereket. A 100 ezer rubeles össznyereményű (kb. 3500 USA dollár) versenyre az elnevezéssel ellentétben nem csak az erősebbik nem képviselői jelentkezhetnek. A legkiválóbbak ősszel Moszkvában mérhetik össze erejüket.

A lap megkezdte a jelöltek bemutatását. Az elsők közt van egy negyvenéves szamarkandi férfi, aki moszkvai bárokban tűznyelőként szórakoztatja a nagyérdeműt. Emellett kötőtűkkel böki át mellkasát, kést nyel, de a legizgalmasabb mutatványa, amellyel a jelentkező már bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe, csak a garantáltan kötélidegzetűeknek való: a szupermen egy 50 centiméteres működő villanyfúrót vezet a nyelőcsövébe. Joggal pályázik a szupermen titulusára egy nyolcéves omszki kislány is, aki 1000 fekvőtámaszt képes egyhuzamban lenyomni.