A New York-i Miau Mix étlapja egyelőre soványka, mindössze hatféle étek szerepel rajta. Tekintve azonban, hogy ez a világ első olyan vendéglője, ami macskáknak nyílt, ez a választék kezdetben talán megteszi. Az étterem étlapján kívül a kedvenceiket kísérő gazdik nem sok jóra számíthatnak: nekik meg kell elégedniük valami egyszerű harapnivalóval.

A vendéglőt egyelőre nem az örökkévalóságnak szánják, működését mindössze egyhetesre tervezik, azonban ha a kezdeményezés népszerűnek bizonyul, a folytatás sem kizárt - olvasható a Gazeta.ru orosznyelvű hírportálon. Lehet azonban, hogy a "célközönség" egyáltalán nem lelkesedik majd az ötletért: a macskák köztudottan távolságtartó lények, s a leginkább "emberbarát" cica is nehezen viseli, ha túl sok kétlábú nyüzsög körülötte.

A macskaéttermek ötlete valószínűleg a kutyaéttermekéből származik, amelyekből már több is létezik, és igen sikeresek. Az elsőt 2002-ben nyitották meg Szingapúrban: a négylábú vendégek között különös népszerűségnek örvendenek a tejes turmixok, de nem vetik meg a fagylaltot és egyéb ínyencségeket sem. Hotdogot nem kapnak. A sikeren felbuzdulva hasonló éttermek nyíltak azóta Londonban és Párizsban is.