Heino Aszahi japán kutató szoros összefüggést vél felfedezni a fanszőrzet alakja és a női nem hűsége között.

A professzor elméletében - amelyet a Szobkor című orosz internetes híroldal ismertetett - öt típust különböztet meg. Szerinte a házastársi hűtlenségre leginkább azok a hölgyek hajlamosak, akiknek hosszúkás formában vagy ellipszisalakban nő a fanszőrzete. E hölgyek hajlamosak első látásra beleesni valakibe, és vakon követni szenvedélyük tárgyát - állítja a kutató. Véleménye szerint az ebbe a csoportba tartozó nők nem szeretnek a négy fal között ücsörögni, és képesek az őrületbe kergetni szívük választottját.

A nők többségénél a fanszőrzet alakja csúcsára állított háromszögre emlékeztet. A japán professzor szerint ezt a típust a hűség, a család iránti elkötelezettség jellemzi. "Ők az ideális anyák, hűséges feleségek, a szüleikről odaadóan gondoskodó gyermekek. Nem sokat tévedek, ha azt állítom, hogy az ilyen nőknek köszönhetően tart Japán ott, ahol tart" - vélekedik Heino Aszahi.

A japán professzor elmélete, bár nem nélkülözi az eredetiséget, igen kevés gyakorlati haszonnal kecsegtet. Hiszen hogyan is lehetne ellenőrizni az ellenőrizendőket egy olyan korban, amikor az epillálás divatja hódít.