Úti céljukhoz közelednek a kosztromai főiskolások, akik a városuk és Moszkva közötti távot lábukon búváruszonnyal, de gyalogosan akarják megtenni.

Az "Ostoba emberek" elnevezésű szervezet a kosztromai felsőoktatási intézmények hallgatóit egyesíti. Ebben az évben a vidéki orosz város diáksága már sokkolta a helyi közvéleményt, amikor horgászbemutatót rendezett a szennyvíztelepen.

Az "ostoba" emberek az új tanév tiszteletére most gyalogtúrát szerveztek, hogy felvegyék a kapcsolatot az orosz főváros hasonszőrű szervezetével. Túrabakancs helyett azonban búváruszonyt húztak, amelyet az egész úton nem vesznek le, még éjszaka sem. Az elején még nehezen ment a gyaloglás - óránként mindössze 3 kilométert sikerült megtenniük, később azonban felgyorsultak.

A figyelemfelkeltés azonban nem sikerült, ugyanis a búváruszonyban gyaloglóknak útközben senkit sem sikerült sokkolni. Az elsuhanó gépkocsik vezetői vagy nem vették észre a szokatlan "túrabakancsokat", vagy úgy vélték, hogy korunkban mindenki az önkifejezésnek olyan módját választja, amilyet akar.