horoszkóp

Jedi-trükköket tanulnak a románok

MTI
MTI
2004.09.01. 13:52
Romániában mostantól bárki megtanulhat lézerkarddal vívni, vagy elkészíteni a Csillagok háborúja című filmsorozatban szereplő étkeket, ha jelentkezik a Jedi-akadémiára. Az új oktatási intézmény létrehozását a Star Wars romániai rajongói klubjának elnöke, Adrian úr sürgette, aki megunta, hogy folyton-folyvást ingyenes tanácsokkal lássa el azokat, akik hasonlítani szeretnének a film hőseire - olvasható a Szobkor című, orosz nyelvű híroldalon.

"Eddig is tartottunk előadásokat a rajongóknak, és úgy öltözünk, mint a jedi-lovagok, de mindez már kevés. Így most kibővítjük a kínálatot: a jövőben az érdeklődők megtanulhatnak lézerkarddal vívni, s elsajátíthatják a jedi-lovagok egyéb tudományát is" - mondta a klubelnök.

Az akadémiát bárki látogathatja, aki sikeresen kitölti a tesztlapot: a jövendő hallgatóknak száz, a Star Wars trilógiával kapcsolatos kérdésre kell felelniük. A legodaadóbb híveknek speciális kurzusokat is tartanak, ahol elsajátíthatják a Csillagok háborújában szereplő ételek elkészítését.