Magának követelné a boltos azt a lottószelvényt, amelyet egy 15 éves fiú csent el üzletéből, és amely mintegy 32 millió forintot ér(ne), mivelhogy a tévés húzáson éppen az lett a nyerő.

A szelvényt a boltos rögvest a tévéadás után visszaszerezte. Az üzlet kamerája ugyanis rögzítette a lopást, ennek alapján a férfi felismerte a fiút, elment lakhelyére és visszakövetelte a sorsjegyet, amelyet a gyerek - miután fél órán át milliomosnak érezhette magát - át is adott neki. A boltos ezek után leadta a rendőrségen a szelvényt tárgyi bizonyítékként és lopásért feljelentette a fiút, majd pedig fontolóra vette, hogy ügyvédet fogadva magának követeli a sorsjegyet.

A szelvény 1,2 millió svéd koronát érne, csakhogy senki se vette meg. Márpedig a sorsjegykibocsátó állami cég álláspontja egyértelmű: "Egészen addig miénk a sorsjegy, amíg azt nem vásárolja meg valaki" - hangoztatta a svéd lottótársaság szóvivője.

Annak az esélye, hogy valaki épp a főnyereményt jelentő szelvényt vásárolja meg 1 a 3 millióhoz - ugyanannyi mint annak, hogy épp azt lopja el.