Giorgio Angelozzi, nyugalmazott görög-latin szakos tanár augusztusban tette közzé hirdetését a nagypéldányszámú Corriere della Serában, s napokon belül levélözönnel árasztották el a nagypapahiányban szenvedő családok Olaszország minden tájáról.

Az elárvult klasszika-filológia tanár, aki hűséges neje hirtelen halála óta, 12 éve élt egyedül, már szombaton beköltözik magaválasztotta családjához, Elio és Marlena Riva házába, az észak-olaszországi Bergaméban.

A família Angelozzi minden igényét kielégíti: Matheush, a fiúgyermek 18, húga, Dagmara 16 éves, mindketten gimnazisták, ők hívták fel telefonon Angelozzit, s felkérték, szegődjön el hozzájuk nagyapapótlónak. Az örökbefogadott túláradó örömmel nyilatkozott a sajtóban az új életről, aminek nekivág: "Alig várom, hogy ismét mesélhessek Kantról és Montesquieu-ről, hiszen egész életemben tanítottam, hiányoznak a fiatalok!"

Augusztusi hirdetésében megírta, nem anyagi szükség motiválja, tisztességes nyugdíja van, havonta 1480 eurót (mintegy 350 ezer forint) hoz a postás, amiből 500 eurót ajánl fel "unokabérletként" a befogadó családnak.