Nem sérti a közszemérmet, ha valaki étterem vécéjében él nemi életet, de csak ha csukva van az ajtó - döntött egy olasz bíróság egy svájci pár tettenérése kapcsán.

A 33 éves férfi és 32 éves partnere még tavaly februárban tért be egy bárba Como város főterén. Miután ettek-ittak, eltűntek a vécé felé, a bár tulajdonosának pedig egy idő múltán feltűnt a vendégek hiánya, és keresésükre indult. Az illemhelyen találta meg őket, illetlen pózban és öltözékben. Csupán félmeztelenek voltak, de deréktól lefele. Az ajtó csukva volt, a vendéglős nyitott rájuk. A szextetten ért férfi annyira zokon vette a zavarást, hogy a vendéglősre támadt, aki ezért aztán hívta a rendőröket.

Az ügyészség hat havi felfüggesztett szabadságvesztést kért büntetésként a férfinak, ötöt pedig a nőnek, ám ez alól mentesültek a comói bírónak, illetve a csukott ajtónak köszönhetően. Viszont a férfi mégis ráfizetett a ticinói vécékalandra: dühében akkora kárt tett a fülke ajtajában, hogy 200 euró (50 ezer forintnyi) bírságot kell fizetnie.