Minden második beosztottjának elveszi munkakedvét az olyan főnök, aki állandóan megváltoztatja a véleményét. Főleg a nők nem viselik el a folytonos ingadozást, 53 százalékuknak idegeire megy az ilyen főnök. A férfiak valamivel könnyebben tűrik ezt, náluk az arány 46 százalék - olvasható a Men's Health című folyóiratban. A magazin által rendelt felmérés során 1167 nőtől és férfitől érdeklődtek főnökeik legellenszenvesebb tulajdonságairól.

A felmérés szerint igen bosszantó az is, ha a főnök nem látja be saját hibáit és ha nem osztozik beosztottjai személyes problémáiban. Kiderült az is, hogy a nők hevesebben reagálnak főnökük bosszantó tulajdonságaira, mint a férfiak. Így a nők a férfiaknál sokkal inkább zokon veszik, ha a főnök nem vesz tudomást magánjellegű gondjaikról. Minden harmadik női beosztott sértve érzi magát ilyenkor. Ezzel szemben ez csak minden ötödik férfi lelki egyensúlyának borítja fel.

Viszont a férfiak 32 százaléka dühöng, ha azt hiszi, nem tartozik azok közé, akik mindent megengedhetnek maguknak a főnöknél, míg a nők közül ez csupán 28 százalékot bosszant.