A "holmi" szót választották a legszebb szónak Németországban, a többnyire többes számban használatos Habseligkeitet. Csaknem 23 ezer ember vette magának a fáradtságot a világ legkülönbözőbb táján, és küldött be javaslatot indoklással együtt a zsűrinek. A Német Nyelvi Tanács, a Német Nyelvi Társaság és a Goethe Intézet tekintélyes tagjaiból álló testület számára nem az volt a döntő szempont, hogy melyik szó szerepelt a listákon a leggyakrabban, hanem, hogy ki indokolta meg a legszellemesebben döntését. A zsűri kimondottan "költőinek, filozofikusnak" találta Doris Malka tübingeni titkárnőnek a Habseligkeit szóhoz fűzött magyarázatát. Jutalma: utazás Mauritiusra.

A Habseligkeit összetett szó, a szó elején a Habe (vagyon, birtok, jószág), vagy a haben (birtokolni, bírni) ismerhető fel, míg a második tag, a Seligkeit boldogságot, üdvöt jelent. Malka asszony azért döntött a Habseligkeit mellett, mert számára ebben a szóban egyesül a vagyon utáni emberi vágy az üdv ezzel ellentétben álló "elérhetetlen céljával".

Második lett a Geborgenheit (védettség, oltalom), a harmadik a lieben (szeretni), negyedik az Augenblick (pillanat), az ötödik a Rhabarbermarmelade (rebarbaralekvár). A gyerekek legszebb szava a Libelle (szitakötő) lett.