horoszkóp

Halála után is termékeny újságíró

MTI/dpa
MTI/dpa
2004.11.02. 09:18
A párizsi hatóságok elkerítették a híres Pere Lachaise temetőben bizonyos néhai Victor Noir úr sírját, és jogilag üldözni szándékoznak az ott folyó "tisztességtelen dörzsölgetést".

Noir úr újságíró volt, s a nászéjszakája előtti napon terítette le egy lövés 1870-ben. Akárki terveztette a bronz síremléket, a fekvő alak igencsak hangsúlyozott nemi szervvel rendelkezik, s a párizsi nők már több mint 100 éve szentül hiszik, hogy aki megsimogatja, vagy éppen meglovagolja azt, az termékeny lesz, vagy remélheti szerelmi álmainak teljesülését. A szobor nagy népszerűségére utal, hogy az érintett rész folyton tükörfényes a sok simogatástól.

Az utóbbi időben azonban a temető egyre több látogatója panaszkodott arra, hogy vad dolgok zajlanak a 22 éves korában elhunyt Noir úr népszerű sírjánál, ezért a hatóságok szigorúsága - írja keddi számában a Le Monde.

A francia napilap hozzátette: úgy látszik, Victor Noir sírja valahogyan alighanem teljesíti a hozzá fűzött reményeket, mert a sír mindig teli van a hálás hölgyek által hozott friss virággal.