Egy kihalás fenyegette alfaj két kölyöktigrisét a napokban Kínából Dél-Afrikába szállították, hogy ott megtanulják mindazt, ami szükséges a természetben való túlélésükhöz.

A "Tiger Woods" és "Madonna" nevű tigriskölyköket a sanghaji állatkertből repülőgépen vitték egy 500 hektár kiterjedésű dél-afrikai rezervátumba, ahol egyebek mellett megtanítják őket arra, miként ejthetnek zsákmányt.

Két másik kistigrist már egy évvel ezelőtt a Pretoria közelében lévő rezervátumban helyeztek el, ahol tavaly júliusban elejtették első zsákmányukat.

Ez idő szerint kevesebb mint harminc dél-kínai tigris él a szabadban, további hatvan pedig állatkertekben. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az állatok kihalhatnak 2010-re, ha nem tanulják meg, hogy miként maradjanak fenn a vadonban. A tigriseknek ez az alfaja a világon a tíz leginkább veszélyeztetett állatai közé tartozik.

A kínai fél tervei szerint összesen tíz állatot szállítanak Dél-Afrikába túlélő-tréningre, ahonnan a tervek szerint négy év múlva visszatérnek majd Kínába.