Véget ért a kétéves pennsylvaniai mókusper: mégis maradhat a Huddock házaspárnál a hozzájuk szokott "ölmókus", bár csak korára való tekintettel.

A történet még a múlt évezredben kezdődött, az 1990-es évek elején. Huddockék akkor Dél-Carolina államban éltek, és magukhoz szelidítettek egy vadmókust. 1994-ben azután megtörtént a baj: Pennsylvania államba költöztek, amelynek törvényei tiltják vadállatok házivá, sőt, szobaivá szelidítését. Dél-Carolinában nem volt ilyen szigor.

A házaspár azonban Pennsylvaniában is békében éldegélt mókusostul, egészen 2002-ig, amikor egy környékbeli vadász észrevette, hogy vadmókust tartanak háziállatként, és pert indított. A bíróság - első fokon - 100 dollárra megbírságolta Huddockékat, és elrendelte a mókus szabadoneresztését.

A házaspár fellebbezett, s a héten a fellebbviteli bíróság igazat is adott nekik: csak a 100 dolláros bírság és a perköltségek visszafizetését rendelte el, de a mókus maradhat gazdáinál. Az indoklás szerint ugyanis az állatka már túl öreg és túl szelíd ahhoz, hogy vadállatként éljen az erdőben.