A férfierő sem tudta kihúzni a bajból a romániai ARO Campulung autógyárat, amelyet most csőd fenyeget, ezer dolgozója pedig hamarosan az utcára kerülhet.

A gyár dolgozói, miután felrémlett előttük a munkanélküliség réme, elhatározták, hogy megmentik vállalatukat. A férfiak a mentésnek meglehetősen egyedi formáját választották, ugyanis spermadonornak álltak, az ily módon szerzett pénzt pedig átutaltatták a gyár számlájára - olvasható a Pravda című orosz lap online kiadásában.

A dolog azonban fiaskóval végződött, mivel nem sikerült teljesíteni a "beszolgáltatási tervet". A dolgozóknak hat hónap alatt fejenként 400 adag spermát kellett volna leadniuk, ez azonban jócskán meghaladta teljesítőképességüket.

A gyár adóssága csaknem 13 millió dollárra rúg, vagyis hamarosan lehúzhatja a redőnyt, a dolgozók pedig bármelyik pillanatban az utcára kerülhetnek. Feltehetően kevéssé vigasztalja most őket, hogy önfeláldozó akciójuk a nemzetközi sajtó által jegyzett legbolondosabb üzleti fogások 101-es listáján az előkelő nyolcadik helyre került.