Evéssel keresi pénzét az amerikai nő

2004.12.07. 11:58
89 darabos teljesítménnyel a pehelysúlyú Sonya Thomas diadalmaskodott az idei fedettpályás Húsgombócfaló Világbajnokságon. A viadalnak az Egyesült Államok adott otthont, azon belül Atlantic City. 37 éves nő nem csupán saját súlycsoportjában lett az első, hanem az összesben. Ő maga még 50 kilogrammot sem nyom, mégis hihetetlen bravúrral tüntet magába étkeket, ez már a sokadik falóverseny volt, amelyen diadalmaskodott. A 89 húsgombócot 12 perc alatt kebelezte be, ennyi a versenyidő.

Thomas csak másfél évvel ezelőtt fedezte fel magában falóképességét, azóta már több mint 40 ezer dollárt (7,3 millió forintot) evett össze, azaz ennyi pénzdíjat zsebelhetett be. Egyebek közt a következő étekkategóriák bajnoka: túrótorta (5 kilónyi 9 perc alatt), osztriga (36 darab 10 perc alatt), keménytojás (52 darab öt perc alatt).

A húsgombócok felfalására rendelkezésre álló 12 percet azonban kicsit kevésnek érezte: "Még maradt hely bennem, bár a nyelés nem ment túl könnyen" - nyilatkozott a bajnoknő, aki ezért az első helyért 2500 dollárt (csaknem félmillió forintot) kapott.