Szerelem vagy halál - ez a választási lehetőség csaknem ötven megszökött bika számára a dél-franciaországi Camargue térségében. Az elszabadult híres camargue-i bikákat felgerjedt üszőkkel próbálják visszacsábítani a karámba.

Az ötlet Arles alprefektúráján született, mivel ez lehet az utolsó lehetőség arra, hogy az állatokat megóvják a lelövetéstől - közölte csütörtökön Saint-Remy-de-Provence rendőrsége. Az állatok december 7-én szöktek meg és veszélyt jelenthetnek a környék lakosságára.

A gyengébb nem azonban eddig nem ért el jelentősebb sikereket a szökevény bikák visszacsábításában, s ennek okai között talán az is szerepet játszik, hogy a dél-franciaországi bikaviadalokra kiszemelt 45 állatot ivartalanítottak. Csütörtökig mindenestre csak két bika követte a természet hívását. A rendőrség azonban nem adta fel reményt.

Korábban pásztorok és csendőrök tucatjai sikertelenül próbálták lóháton befogni a szökött bikákat, amelyek elszabadulásuk után bevették magukat egy erdőbe. A térségben a camargue-i bikák éppen olyan attrakciónak számítanak az idegenforgalomban, mint az ott szintén honos flamingók.