A világ legnagyobb rózsacsokrát készítette el New Yorkban Ashrita Furman, egy biobolt tulajdonosa a filozófus, zenész és súlyemelő Sri Chinmoy 73. születésnapjára. A 101 ezer szál rózsából álló csokor, amelyet Ashrita és 51 segítője megállás nélkül dolgozva, 24 óra alatt készített el, egyúttal hiteles Guinness Rekordnak is számít. A szinte megszámlálhatatlan színből álló rózsacsokrot egy 7,3 méter széles és 31 méter hosszú formát alkotva helyezte el egy New York-i kertes ház udvarának pázsitján Ashrita Furman, aki egyébként a világon a legtöbb Guinness rekordot tartja, összesen 88-at. Furman már korábban felállított egy 70 ezer rózsából álló rekordot, de azt egy holland virágkereskedő cég felülmúlta egy 88 ezres csokorral.

Ashrita nemrég egy másik rekordot is felállított Peking mellett. A Kínai Nagy Falon egy kenguru-labdán ugrálva 1 mérföldet tett meg 15 perc 3 másodperc alatt, amivel szintén új rekordot állított be. Egy hónappal előtte 8 km-t tett meg egy pár 1 méter hosszú gólyalábon, amihez mindössze 39 perc 55 másodpercre volt szüksége.

Ashrita már a következő Guinness rekordját tervezi. Az egyiptomi piramisoknál szeretné megtenni a leghosszabb távot egy biliárd dákóval egyensúlyozva az ujján.