Szexipari állásokkal kellene szélesíteni a munkaközvetítő irodák ajánlatait - szorgalmazza egy híres berlini prostituált. Molly Luft tapasztalatai szerint a szexiparnak állandóan új önkéntesekre van szüksége, Németországban pedig rendkívül súlyos a munkanélküliség. "Miért ne irányíthatnák a munkaközvetítő irodák a szexiparba is az állástalanokat? Régebben ez az üzletág szürke gazdasági övezet volt, de most már alkalmazottainak van társadalombiztosítása, tisztességgel adózniuk is kell, teljesen legálisan üzemel a szektor, és jól lehet keresni benne" - mondta a volt örömhölgy.

Németországban 2001-ben legalizálták a prostitúciót, azóta azt örömlányok és örömfiúk jogállásukat tekintve alkalmazottak, illetve egyéni vállalkozók. A munkanélküliek serege ugyanakkor várhatóan hamarosan 5 millió fősre duzzad, arányuk a munkaképes életkorú lakosságon belül csaknem 11 százalékos. A bordélyok úgy vélik, nekik is joguk lenne állami állásközvetítő irodákon keresztül verbuválni új munkaerőt.

A Szövetségi Munkaügyi Hivatal szóvivője közölte, az ilyen munkakörök üresedéseit nem fogják közszemlére tenni az irodákban. Ugyancsak nem fognak örömlányok kerítésébe bordélyházak megbízásából a munkaközvetítő irodák, és nem fognak felajánlani ilyen munkát olyanoknak, akik nem közlik külön, hogy érdekelné őket.