Immár hetedik éve gyorsabbak az interkontinentális palacsintasprinten az amerikai Liberal város lányai-asszonyai a brit Olney település háziasszonyainál. Az idén a 25 éves Jill Wettstein volt a legfürgébb: 1 perc 7,38 másodperc alatt tette meg palacsintasütő serpenyővel és abban egy palacsintával a 415 yardos távot a kansasi Liberalben. A brit Olney-ban a 31 éves Andrea Rawlings nyert, 1 perc 9 másodperccel, azaz 1,22 másodperccel maradt le Wettsteintől.

A verseny eredete 1445-re nyúlik vissza, a legenda szerint Olney-ban egy palacsintát sütő háziasszony, hogy még idejében elérje az esti misét, egy forró serpenyővel együtt rohant a templomba és az utolsó palacsintát közben sütötte meg. Más források szerint a plébánosnak sütött palacsintát, és csak azért rohant, hogy ne hűljön ki.

Az újkori palacsintasprintet Olney kezdte 1948-ban - akkor még csupán saját háziasszonyai futottak versenyt -, Liberal csak két évvel később vágott bele, és rögvest interurbán lett a viadal. Eddig összesen ötvenötször versengett egymással a két város. Az eredmény 30:24 Liberal javára. Egy alkalommal - 11 éve - döntetlennek nyilvánították a sprintet, mert egy teherautó akadályozta a finisbe érőket Olney-ban.