A világ eddigi legnagyobb csomag száraztésztájával sikerült egy indonéziai vállalatnak a Guinness Rekordok Könyvébe kerülni: a 3,40 X 2,35 X 0,5 méter nagyságú csomag elkészítésén a PT Indofood Sukses Makmur cég összesen ötven mérnöke és alkalmazottja dolgozott állítólag február eleje óta - jelentette hétfőn a Jakarta Post című lap. A Magyarországon a zacskós, úgynevezett "kínai levesekből" ismert, göndör tésztát nem kell főzni, hanem elég leönteni forró vízzel és egy pár percig úgy hagyni. Az ebből készült óriáscsomag csaknem 665 kilót nyom a mérlegen, annyit, mint nyolcezer szabvány csomag.

Christian Marais a Guinness Rekordok Könyve szerkesztőségének képviselője elmondta a lapnak, hogy a világ legnagyobb instant száraztészta-csomagja számára új kategóriát nyitottak a Rekordok Könyvében.

A PT Indofood cég megdöntötte a tésztaevés 1998-ban született japán rekordját is. A múlt héten ugyanis Bali szigetén 255 szakács mindössze 23 perc leforgása alatt ezreket látott el 4,17 tonnányi metélt tésztával.