Brüsszel jelképe, a pisilő kisfiút ábrázoló Manneken Pis ruhatára olyan hatalmasra nőtt, hogy a brüsszeli városi múzeum néhány hónapra, a szükséges átalakítások elvégzésének idejére kénytelen bezárni azt a termet, ahol a ruhatárat eddig kiállították.

Az alig harminc centiméteres kis szobrot 1619-ben helyezték el Brüsszel híres, középkori főterének tőszomszédságában - valószínűleg gúnyos utalásként arra, hogy e kerületben ekkoriban vízhiány volt. A pisilő kisfiú 1698-ban kapta meg első ruháját, s azóta szokás lett, hogy a Brüsszelbe látogató hírességek saját országuk nemzeti viseletének egy-egy öltözékpéldányát adományozzák a szobornak, amelyet hozzáértő kezek rendszeresen fel is öltöztetnek.

Mostanra 713 ilyen ruha gyűlt össze (a legrégibb megmaradt öltözék a XVIII. századból származik), s így a gyűjtemény kinőtte a számára kialakított múzeumi termet. Mindenesetre a ruhák közül néhány darabot továbbra is megtekinthetnek a szoborhoz közeli Népviseletek és Hagyományok Házában az érdeklődők.