Lehet, hogy sohasem sikerül megoldani annak a néma zongoristának a rejtélyét, akire egy brit strandon találtak rá hónapokkal ezelőtt. A The Independent című lap szerint a zongorista személyazonosságát illetően mindeddig nem talált értékelhető nyomra az a dartfordi kórház, amelybe felvették a zenészt. A kórház egyik vezető munkatársa a lapnak elmondta, eddig már sok nevet ellenőriztek és folytatják a kutatást, de még nem merült fel egyértelmű utalás. Annak ellenére, hogy a média a zongorista áprilisi megtalálása óta többször részletesen foglalkozott az esettel, hozzátartozó sem jelentkezett még.

A húsz-harminc év körüli férfira áprilisban találtak rá Kent grófság egyik strandján. Csuromvizes fekete öltönyt viselt nyakkendővel, és egyetlen szót sem szólt. Ruházatából különös módon minden jelzés ki volt vágva, ami még tovább nehezítette a vizsgálódást.

A kórházban papírt és ceruzát nyomtak a férfi kezébe, hogy leírhassa a nevét. Ehelyett zongorát rajzolt a papírra. Amikor egy zongorához vezették, órákon át zongorázott.