Kiengedték az angliai Kent grófság egyik kórházából az április óta némaságba burkolózó rejtélyes férfit, akit csak "néma zongoristaként" emleget a média. Személyazonossága azonban még mindig titok.

A 20 és 30 év közötti férfit április 7-én találták meg egy dél-angliai tengerparton, csuromvizesen. Kórházba szállították, de az ismeretlen nem volt hajlandó beszélni sem orvosaival, sem ápolóival, sem más hatósági személlyel. Egyetlen kommunikációs eszköze a zongora volt. Nem sokkal azután, hogy rátaláltak, egy papírra egy zongorát rajzolt, majd amikor a dartfordi kórházban megmutatták neki a kápolna zongoráját, játszani kezdett, virtuóz előadásával elkápráztatva hallgatóit.

Brit szociális munkások és az eltűnteket felkutató brit országos segélyszolgálat hónapokon keresztül próbálták kideríteni személyazonosságát. Hitték angolnak, franciának, lengyelnek, de nemzetiségére semmi jellel nem utalt. A Daily Mirror szerint a néma zongorista a közelmúltban megszólalt, és bevallotta: német nemzetiségű, korábban Párizsban dolgozott, de miután elvesztette állását, Nagy-Britanniába ment. Az azonban nem derült ki, hogy került a tengerpartra, és miért fogadott némaságot. A kórház szóvivője nem volt hajlandó kommentálni a lapjelentést.