horoszkóp

Berlin meleg főpolgármestere üdvözli a szadomazo-fesztivált

pride.hu
pride.hu
2005.08.31. 14:56
Élesen bírálja a konzervatív ellenzék Klaus Wowereitot, Berlin meleg főpolgármesterét, mert hivatalos üzenetben köszöntötte a hétvégi szadomazochista fesztivál résztvevőit. A szeptember harmadikán kezdő, berlini Folsom Europe bőrös-fétisiszta találkozóra mintegy tizenötezer ünneplőt várnak. Köszöntőjében a szociáldemokrata főpolgármester hangoztatta: Berlin toleráns és a világra nyitott városként büszke arra, hogy a legkülönbözőbb származású és beállítottságú emberek jól érezhetik magukat ott.

A kereszténydemokraták a főpolgármesteri tisztséghez méltatlannak, rossz ízlésre vallónak nevezték, hogy Wowereit egy, a "gátlástalan erőszakot", a "fasisztoid szexuális perverziót" dicsőítő rendezvény mellett emelte fel a szavát. A túlnyomórészt homoszexuális beütésű SM-fesztivált San Fransiscóban már több mint húsz éve megrendezik, és "mellékfesztiválokat" tartanak New Yorkban és Torontóban is. A német fővárosban idén már a másodszor kerül sor a szadomazo világtalálkozóra.

Wowereit is elismerte, hogy egy meglehetősen különc eseményről van szó, de toleranciát vár el ennek résztvevőivel szemben is mindaddig, amíg a rendezvényen nem történnek törvénybe ütköző dolgok.