horoszkóp

Jön a Jesus Juice nevű bor

MTI
MTI
2005.11.10. 09:05

Jesus Juice néven kíván új borfajtát forgalomba hozni két kaliforniai vállalkozó, kiváltva a felmentése óta Bahreinben élő Michael Jackson popsztár ügyvédeinek felháborodását.

A Michael Jackson elleni pedofília-perben hangzott el többek között az az állítás, hogy az énekes egy fiatalkorú fiút - akinek feljelentése alapján aztán megindult ellene az eljárás - és annak öccsét megpróbálta leitatni, hogy így érje el céljait. A fiú szerint Michael Jackson Jesus Juice néven (Jézus gyümölcsitala) kínálta nekik az alkoholt. Mivel a 19 hónapig tartó pert óriási nyilvánosság övezte, a kifejezés közismertté vált az Egyesült Államokban.

Ez adta az ötletet Dawn Westlake színésznőnek és Bruce Rheins újságírónak, hogy védett bornévként jegyeztessék be a kifejezést. Michael Jackson szóvivője az AFP-nek nyilatkozva "sokkolónak és ízléstelennek" minősítette az ügyet, és megjegyezte: a sztár ügyvédei azt fontolgatják, hogy a kezdeményezés megakadályozására bírósághoz fordulnak. Azt azonban a szóvivő nem tudta megmondani, hogy maga Jackson egyáltalán tud-e a vállalkozók "jézusitalos" ötletéről.

Az énekest júniusban egy kaliforniai esküdtszék felmentette, úgy találta, nem bűnös az ellene emelt tíz vádpont egyikében sem - ellenkező esetben akár 18 évi börtönre is ítélhették volna. Jackson felmentése után elhagyta az Egyesült Államokat és Bahreinbe költözött.