horoszkóp

Életet mentett a telefonáló macska, aki mégse olyan buta

MTI/AP
MTI/AP
2006.01.02. 15:43

Macskája hívta ki a rendőröket egy férfihoz csütörtök este az Egyesült Államok Ohio államában. A 911-es számra érkezett a hívás Gary Rosheisen lakásából, de amikor a rendőrök felvették a kagylót, a vonal végén nem volt senki. A rendőrségről ezért visszahívták a férfit, hogy ellenőrizzék, minden rendben van-e, de miután akkor sem válaszolt senki, a helyszínre küldték az egyik emberüket.

A lakásba érkező rendőrtiszt különös dolgot látott. A telefonkészülék mellett ugyanis egy csíkos macska hevert, Rosheisen pedig a földön feküdt, magatehetetlenül. A férfi a rendőröknek az mondta, hogy kiesett a tolószékéből, és csontritkulása miatt nem tudott felkelni a földről, ráadásul egy kisebb szélütéstől egyensúlyát is elvesztette. A férfi szerencsétlenségére speciális orvosi riasztó nyakláncát sem viselte ezen az estén, és nem érte el a párnája alatt lévő zsinórt, amivel a rohammentőket tudja riasztani vész esetén. A férfi elmondása szerint a cica pont a mentőket hívó gombot nyomta meg a telefonon. "Tudom, hogy ez hihetetlenül hangzik" - mondta Patrick Daugherty tiszt, miután hiába keresett egyéb kézenfekvő magyarázatot a különös esetre.

A férfi három éve kapta macskáját, eredetileg azért, hogy az állat segítsen a vérnyomását csökkenteni. Rosheisen próbálta a cicust tanítani, hogyan kell hívni a 911-et, de nem volt biztos benne, hogy az oktatásból bármi is megragadt volna az állat agyában. A telefonon 12 különböző gomb van, ezek közül az egyik hívja a rendőrséget. "Ő az én hősöm"- lelkendezett a férfi.